YETERLİLİKLER
Büyük ve Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği1-Ayak hastalıklarına karşı önlem almak2-Buzağı, kuzu ve oğlakların büyümesini takip etmek3-Hayvanlardan döl almak4-Hayvanlardan süt elde etmek hastalık ve parazitlere karşı mücadelede verilen görevleri yapmak5-Hayvanların beslenmesini takip etmek6-Hayvan ve Hayvan barınağının temizlik ve bakımını yapmak7-Hayvan ve hayvansal ürünleri pazarlamaya hazırlamak mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek8-İş organizasyonu yapmak9-Kalite bilincine sahip olma, kaliteli iş yapma ve sonuçlandırma10-Yenilik ve değişime açık, girişimci yaşam boyu öğrenme davranışı kazanma

TYYÇ - Program Çıktıları İlişkisi

TYYÇ; Tarım, Ormancılık, Hayvancılık ve Su Ürünleri Temel Alanı Yeterlilikleri (Akademik Ağırlıklı)
5. Düzey (Önlisans Eğitimi)
TYYÇ
DÜZEYİ
BİLGİ

-Kuramsal
-Olgusal
BECERİLER

-Bilişsel
-Uygulamalı
YETKİNLİKLER
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Öğrenme Yetkinliği İletişim ve Sosyal Yetkinlik Alana Özgü Yetkinlik
5
ÖNLİSANS
_____
EQF-LLL:
5. Düzey
_____
QF-EHEA:
1. Düzey
1- Tarım, Orman ve Su Ürünleri alanlarıyla ilgili temel bilgilere sahiptir. 
2- Edindiği bilgilerin doğruluğu, güvenirliliği ve güncelliğini kavrar ve değerlendirir. 
1- Edindiği bilgi ve becerileri kullanarak alanıyla ilgili olay ve olguları tanımlar, sorunları genel ölçekte tanımlar, analiz eder ve çözüm önerileri geliştirir. 
1- Alanı ile ilgili bir çalışmayı gerçekleştirmede ve uygulamada karşılaşılan ve öngörülemeyen sorunları çözmede ekip üyesi olarak sorumluluk alır. 
2- Sorumluluğu altında çalışanları yönetir. 
1- Alanında edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir. 
2- Bilgiye ulaşma yollarını bilir ve etkin bir şekilde kullanır. 
1- Güncel olay ve gelişmelere duyarlıdır ve bu gelişmeleri izler. 
2- Alanıyla ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirir; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini aktarır ve sorumlularla paylaşır. 
3- Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde kullanarak alanındaki bilgileri takip eder ve meslektaşları ile iletişim kurar. 
4- Çalışma alanlarının gerektirdiği düzeyde bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. 
1- Alanında verileri toplar ve sonuçlarının uygulamaya aktarır. 
2- Bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eder. 
3- Alanıyla ilgili mevzuata uygun davranır. 
4- Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir. 
 



TYYÇ; Tarım, Ormancılık, Hayvancılık ve Su Ürünleri Temel Alanı Yeterlilikleri (Mesleki Ağırlıklı)
5. Düzey (Önlisans Eğitimi)
TYYÇ
DÜZEYİ
BİLGİ

-Kuramsal
-Olgusal
BECERİLER

-Bilişsel
-Uygulamalı
YETKİNLİKLER
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Öğrenme Yetkinliği İletişim ve Sosyal Yetkinlik Alana Özgü Yetkinlik
5
ÖNLİSANS
_____
EQF-LLL:
5. Düzey
_____
QF-EHEA:
1. Düzey
1- Tarım, Orman ve Su Ürünleri alanlarıyla ilgili özellikle uygulamalı bilgilere sahiptir. 
2- Edindiği bilgilerin doğruluğu, güvenirliliği ve güncelliğini değerlendirir ve kavrar. 
3- Alanı ile ilgili yöntem ve teknik bilgilere sahiptir. 
1- Edindiği bilgi ve becerileri kullanarak alanıyla ilgili olay ve olguları inceler, sorunları tanımlar, analiz eder ve çözüm önerileri geliştirir. 
1- Alanı ile ilgili bir çalışmayı bağımsız olarak gerçekleştirir. 
2- Uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen sorunları çözmek için bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alır. 
3- Sorumluluğu altında çalışanları yönetir. 
1- Alanında edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir. 
2- Bilgiye ulaşma yollarını bilir ve etkin bir şekilde kullanır. 
1- Güncel olay ve gelişmelere duyarlıdır ve bu gelişmeleri izler. 
2- Alanıyla ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirir; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini aktarır ve sorumlularla paylaşır. 
3- Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde kullanarak alanındaki bilgileri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar. 
4- Çalışma alanlarının gerektirdiği düzeyde bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. 
1- Alanında verilerin toplanması ve sonuçlarının uygulamaya aktarılmasında yetkinlik kazanır. 
2- Bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eder. 
3- Alanıyla ilgili mevzuata uygun davranır. 
4- Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir.